Småviltsjakt 23/24


Peter Schmitt, 2019

Jaktarrangemang

Småviltsjakt

Ammarnäs Guidecenter är jaktarrangör och i vårt område finns det tillgång till stora jaktmarker på ripa och skogsfågel. Småviltjakten växer stadigt för oss på Guidecenter och 23/24 kör vi vidare och lovar att du som gäst skall få det bästa när du vänder dig till oss.

På Guidecenter brukar vi boka upp områden för att ge dig som gäst tillgång till ett eget jaktområde. Läs gärna mer om 'Jakt i fjällen' på Länstyrelsens webbplats.

I området kring Ammarnäs finns unikt stora marker som står öppna för ripjakt tack vare ett nära samarbete med Rans och Grans sameby.Jaktguide Magnus Engdahl
Magnus har mångårig erfarenhet från Vindelfjällsområdet gällande ripjakt med stående fågelhund. Han har cirka 100 jaktdagar årligen med sina jaktprovsmeriterade Pointrar och arbetar från 25 augusti till 15 mars då han är stationerad i Ammarnäs. Magnus och Guidecenters ambition är att bedriva ripjakten på ett på ett långsiktigt samt hållbart sätt där en livskraftig fågelstam eftersträvas. Mycket av detta sker i nära samverkan med samebyarna i området. Målsättningen vid varje jakttillfälle är att harmoni mellan natur, jägare samt hundar uppstår. Områden Magnus är väldigt bekant med, och som är optimala jaktområden som nås relativt enkelt utan helikoptertransport är: G12, G13, G14, G15, G16, G17, G18, G19, G20, R22, R24 & R28Riktlinjer vid jakt med guide

  • Maximalt 4 jägare per dag om 8 timmar. (Optimalt 2 jägare)
  • Säkerheten sätts i främsta rummet så att olyckor samt skadeskjutningar undviks
  • Säkerheten håller vi som sagt hög, max 2 skyttar kan närma sig den stående fågelhunden åt gången
  • Hela gruppen håller ihop under jaktdagen
  • Förnuftigt viltuttag, max 4 ripor per person och dag
  • Hellre fria än fälla om situationen inte är optimal
  • Inga alkoholhaltiga drycker under jaktdag


  • Priser
    Grundpriset på en jaktdag är 7 500 kronor för två personer. Tillkommande personer 1 250 kronor per person, max fyra personer. Alla våra jaktarrangemang skräddarsys efter varje gästs önskemål. Vi på Guidecenter fixar med transporter, mat, boende och jaktkort. Magnus Engdahl ser till att dina jaktdagar blir optimala. Ring oss så berättar vi mer om vad vi kan hjälpa till med.