Flugfiske med guide

Fiskeguide Mikael Lindström

Ammarnäs och Vindelfjällens naturreservat med fiskeguide ger dig de bästa förutsättningarna
Henrik Kure, 2023 - Nedre delen av Mankeforsen

Fiskeguide Mikael Lindström

Din egna guide


Med en egen guide som har många års erfarenhet av vårt område och ännu mer erfarenhet av sportfiske ökar dina chanser till ett bra fiske mångfallt. Vi på Ammarnäs Guidecenter är stolta över att Mikael har valt att samarbeta med oss.

Micke Lindström är en norrlänning som startade sitt flugfiskarliv vid 7-års åldern. Han har haft haft sportfisket som sin livsstil i stort sett hela livet och rest runt både i Sverige och utomlands på fiske.

Mikael har hållit otaliga kurser och flugbindningsworkshops och samlat på sig erfarenhet och djupa kunskaper under årens lopp.

Mikael har haft förmånen att dela sina erfarenheter i artiklar i fiskepress både i Sverige och utomlands under många år. Han besökte Ammarnäs och Kraddsele första gången för drygt 20 år sedan och har samlat på sig massor med erfarenhet från området.

När Micke inte är hos oss eller ute på turne jobbar han som agent för FlyfishEurope i Norrland.

Funderar du på en ny lina eller spö skall du passa på att prata med Mikael som kan allt som är värt att veta om linor & spön.


Mikael guidar på alla våra områden. Från öring och röding på fjället, harr i åarna till att vara en mästare på att hitta Ammarnäsöring i Vindelälven.

Väljer du Mikael som guide på fjällturen är du garanterad god mat och sällskap förutom all hans erfarenhet av fisket och val av flugor.

Är du i byn och vill fiska harr eller storöring följer Mikael gärna med dig på turen. Val av fiskeplats efter dagens förhållande och flugor som fungerar fixar Mikael. Guidar Mikael heldag äter ni mat på Guidecenter eller ute i naturen där maten lagas över en Muurikka.

Kontakta oss på Guidecenter för mer information och bokning av Mikael som din egna guide!