Skebledalen

Samiska undantagsvatten i Ammarnäsfjällen

I samverkan med Ammarfjäll Ekonomiska Förening
Foto: Mikael Båth, 2015 - Skebledalen i mitten av augusti

Med helikopter i Vindelfjällen

3 dagar i Skeble


Inledning

Skebledalen i Ammarfjäll är en av de vackraste platserna du kan åka till. Vi är glada att vi nu kan erbjuda våra gäster turer till Skeble i samverkan med Ammarfjäll Ekonomiska Förening, Grans sameby. Gillar du att fotografera skall du naturligtvis ta med dig din bästa kamera på den här turen.

Dag 1

Vi flyger ut till Skeble med helikopter från Biergenis på förmiddagen. Väl på plats gör vi iordning vårt basläger och kombinerar resten av dagen med fiske och mat. På sommaren är det ljust dygnet runt så vi anpassar oss mycket efter fiskens matperioder.

Dag 2

För de som så vill beger vi oss ut på upptäcksfärd i dalen, de som inte har lust att vandra stannar kvar och fiskar i Stora och Lilla Skeblesjön. Dagen består av fiske, mat, vila och trevlig gemenskap i dalen där det varken finns elektricitet eller mobiltäckning. All mat lagas över öppen eld eller gasolkök om vi inte är vid baslägret.

Dag 3

Vi fortsätter med fisket under förmiddagen, eller vilar om vi har fiskat hela natten. Efter lunch packar vi ihop allt inför helikopterresan tillbaka och sedan fortsätter vi med fisket i närområdet tills det är dags att flyga hem.

Priser

Tredagarsturen kostar 9 100 kronor per person om man är tre personer. I priset ingår transport till och från helikoptern från Ammarnäs. Helikoptertur till och från Skebledalen. All mat under vistelsen samt fiskeguide med mångårig erfarenhet av fisket i Skeble. Alla nödvändiga tillstånd för att få lov att fiska i undantagsvattnen i Skebledalen.

Dagstur till Skeble


En heldag i paradiset

Det är lyx att flyga ut med helikopter för en dags fiske. Skebledalen är en plats som är värd att komma till, även om det 'bara' handlar om en dag.

Skeble erbjuder, förutom en makalös naturupplevelse, på ett fantastiskt bra fjällfiske efter öring. Vi flyger ut på förmiddagen. Fiskar, äter lunch från murrikkan, fiskar och fiskar lite till innan det är dags att flyga tillbaka till verkligheten.

Pris

Dagstur till Skeble kostar 5 950 kronor per person om man är tre personer. I priset ingår transport till och från helikoptern från Ammarnäs. Helikoptertur till och från Skebledalen. Lunch lagad över öppen eld samt fiskeguide med mångårig erfarenhet av fisket i Skeble. Alla nödvändiga tillstånd för att få lov att fiska i undantagsvattnen i Skebledalen.