Vindelälven & Tjulån

Ammarnäsöring inom Ammarnäs FVO

Ammarnäsöringen är en av Sveriges mest storvuxna öringstammar.
Foto: Peter Schmitt, 2014 - Morgonfiske nedströms Stryckan i Vindelälven

Vindelälven

Vindelälven från Sjöforsen till Ovan järnforsen


Sjöforsen är början på Vindelälven och Ammarnäs specialsträcka. Nacken på sjöforsen brukar vara det ställe där vi kommer i kontakt med Ammarnäsöringen först på säsongen. Nedströms hittar vi sedan en mängd olika platser som håller fisk. De flesta har sina favoritställen som de gärna smyger iväg till men det finns Ammarnäsöring överallt i älven.


Guordisbäcken, Ottomoraselet, Stryckan, Harabacken och partiet ovan järnforsen är bara några av de ställen man inte får missa när man besöker Ammarnäs för att fiska storöring.

Våra guidade turer på sommarnätter, heldagsguidningar och Spot on där vi går igenom fiskeområdet, pratar taktik och flugval är den bästa starten för att komma i kontakt med våra storöringarna. Boka i tid om du vill bli guidad av Ammarnäs mest erfarna guider.

Tjulån & Vindelån

Tjulån från Storstensforsen till mynningsområdet i Gautsträsk


Tjulån är inte så känd för sina storöringar och det beror mest på att väldigt få fiskar efter Ammarnäsöring i ån. I de nedre delarna av Tjulån ser vi alltid Ammarnäsöring när vi dykinventerar och det fångas en och annan varje år. Från den nedre hängbron och hela vägen ner till mynningen är det värt att lägga tid om man vill känna på Ammarnäsöringen i ett annat vatten än Vindelälven.


Uppe vid Storstensforsen brukar det också stå en och annan öring. Speciellt tidigt på säsongen går det också bra att fånga kanadaröding i poolen nedanför forsen vilket ger denna fiskeplats en extra dimension. Passa på att testa Tjulån och den nedre delen av Vindelån, vid Smedforsen, nästa gång du besöker Ammarnäs.


Vi guidar inom hela denna sträckning.


Kraddsele

Ammarnäsöring inom Kraddsele SFF

Vindelälven kring Kraddsele erbjuder ett utmärkt fiske efter Ammarnäsöring.

Kraddsele

Vindelälven från Järnforsen till Bleksele


16 km fiske med sjutton forsar betyder att det finns många platser att komma i kontakt med Ammarnäsöringen inom Kraddsele SFF. Järnforsen och Övreforsen är Kraddseles specialsträckor som erbjuder extra bra fiske efter Ammarnäsöring men det finns många andra platser man kan lägga mycket tid på inom området.Vi guidar inom hela denna sträckning.


Övre sandsele

Dunderforsen & Sandselforsen


Dessa vatten ingår i Övre Sandseles kort och är utmärkta områden för att jaga Ammarnäsöringen.Vi guidar inom hela denna sträckning.