Våra guider

André Vollan Johansson


André är född och uppväxt i Ammarnäs. Hans erfarenhet som guide i närområdet och på fjället gör honom till en av de mest kompetenta guiderna man kan anlita.

Under senare år har André till stor del guidat exklusiva fjällturer men guidar numera även i vårt närområde med både harr och Ammarnäsöring på schemat. Detta glädjer oss på Guidecenter extra mycket då det alltid känns tryggt att kunna erbjuda gästerna det bästa, även när det är många bokningar på gång.

Vid sidan fisket är Andre hängiven löpning och MTB. Guidecenter kan erbjuda guidade turer för de som vill pröva på att cykla i Vindelfjällen och André är då den givna guiden.

Behöver du komma i kontakt med André ringer du +46 (0)70 210 82 56.

Ulf Johansson


Ulf har en unik kunskap om fjällfisket och har åkt på hundratals turer genom åren.

Hans erfarenhet kring fiske, boende och service på fjället gör honom till det självklara förstavalet när man skall ut med helikopter i vildmarken.

Stefan Siikavaara


Stefan är till stor hjälp för alla harrfiskare med sin kunskap om var de stora fiskarna håller till inom Ammarnäs, Kraddsele och Sandsele.

Vindelån har blivit något av Stefans egna paradis som han besöker med sin sambo Anna-Karin så ofta som möjligt.

Stefan guidar både på harrfiske och våra specialturer i Vindelån.

Peter Schmitt


Peter har sin själ och hjärta i harrfisket men är minst lika duktig på Ammarnäsöring och fjällfiske. Under årens lopp har Peter haft otaliga guidningar och hans känsla för service är väl känd bland våra gäster.

Under sommaren sköter Peter många av våra Spot on-guidningar där vi går igenom närområdet och talar om var man skall eller inte skall lägga tid på sitt fiske. Även Peter är en mästare på att hitta rätt flugor vid rätt tillfälle så känn dig inte hindrad att fråga när du stöter på Peter i byn.

Peter kom första gången till Ammarnäs för 20 år sedan och fastnade för både fisket och byn direkt. Peter har varit fast boende i Ammarnäs sedan 2003 och driver Ammarnäs Guidecenter AB. Ibland försvinner han på fjällräddningsuppdrag men för det mesta går det bra att komma i kontakt med Peter som alltid har telefonen i byxfickan.

Behöver du komma i kontakt med Peter ringer du +46 (0)70 695 41 92. peter.schmitt@ammarnasguide.se

Anna-Karin Viklund


Anna-Karin vet även hon om var de stora fiskarna håller till inom Ammarnäs, Kraddsele och Sandsele.

Tillsammans med Stefan har Vindelån blivit ett ställe hon gärna besöker så ofta som möjligt.

Anna-Karin guidar både på harrfiske och på våra specialturer i Vindelån tillsammans med Stefan.

Bettan Sjöstrom


Bettan är född och uppvuxen i Ammarnäs. Bettan har stor erfarenhet av matlagning där mycket handlar om att ta vara på vad naturen kan erbjuda. När du inte hittar henne i köket på Guidecenter är hon troligtvis ute och vandrar eller plockar svamp.

Bettan guidar både på vandring på våra närleder och svampplockning på hösten.

Sven-Bertil Grundström


Sven-Bertil håller i vår längdåkning tillsammans med André. Sven-Bertil är född och uppvuxen i Ammarnäs och skidåkning på längden har alltid varit Svennes stora kall i livet.

Sven-Bertil håller fortfarande en hög nivå så det gäller att ha tungan rätt i mun för att hänga med i svängarna.

Nils Karlsson


Jag kom första gången i kontakt med Ammarnäs i slutet av 70-talet då jag ledde lägerskolutbildning för lärarkandidater från Umeå Universitet. Arbetade med det i ca 20 års tid.

Jag kom på allvar i kontakt med Fågellivet i Ammarnäs för 6 år sedan när jag guidade skolbarnen och lärarna från Ammarnäs skola nere i deltat. Vad ser vi plötsligt: 8 st av den sällsynta o utrotningshotade Fjällgåsen. Dom är här varje år sa lärarna. Då bestämde jag mig för att göra någonting av detta.

Jag har nu under 5 år ordnat Fågelsafari omkring den 20/5 tillsammans med Christer Olsson med strålande resultat. Fjällgäss har vi haft alla åren och mellan 75-85 arter har det blivit varje år i omgivningarna kring Ammarnäs.

Ammarnäs är en pärla för Fågelskådning.

Jag har också varit stugvärd i Servestugan för STF:s räkning de senaste 10 åren.